Press "Enter" to skip to content

Jassenactie ‘Geef een jas en verwarm een hart’

Samen Limburg winterproof maken: dat staat 2 tot en met 20 november centraal. Inwoners van gemeente Venlo kunnen tijdens deze periode meedoen met de actie ‘Geef een jas en verwarm een hart’, om winterjassen een tweede leven te geven.

Het aantal dak- en thuislozen volwassenen en kinderen die in armoede leven, neemt in Nederland nog steeds toe. Met het doneren van een winterjas kunnen duizenden mensen in Limburg worden geholpen die het momenteel zwaar hebben. Heeft u thuis nog een oude winterjas liggen die nog een ronde mee kan? Lever deze dan in bij de Kledingbank in Blerick op St. Hubertusplein 18. De jassen kunnen tijdens openingstijden ingeleverd worden op dinsdag en woensdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur, op donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.

De Kledingbank is een onderdeel van de Stichting Algemene Hulpdienst Venlo. Deze organisatie heeft als doel het gratis verstrekken van goede (her)bruikbare kleding en schoeisel aan mensen die het hard nodig hebben, maar dit niet meer kunnen betalen. Alle hulp is welkom dus duik in uw kast en verzamel goede winterjassen. Meer informatie vindt u hier.

23 gemeenten in Limburg doen mee met deze actie. De jassen worden per gemeente geteld en op 26 november maakt L1 Nieuwsshow de winnende gemeente bekend.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.