Press "Enter" to skip to content

Jeugdbeweging Sint Hubertus Blerick organiseert reünie

Jeugdbeweging Sint Hubertus in Blerick viert zaterdag 18 april haar 65+1 jubileum met een reünie. De avond begint om 20.00 uur.  

“In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werd in Blerick volop gebouwd. Een van de eerste wijken was Hazenkamp. Al snel was er behoefte om iets voor de jeugd te doen. In april 1954 werd de Jongenslub Sint Hubetus opgericht”, vertelt de vereniging. Het onderkomen was een zaaltje boven de sacristie, naast de kerk.  

Na drie jaar werd in 1957 verhuisd naar een eigen parochiehuis. In dat jaar kwam er ook een meisjesclub. Uiteindelijk duurde het tot 1972 voordat beide clubs werden samengevoegd tot een gezamenlijke vereniging. Begin jaren tachtig werd het clubgebouw verbouwd. Een nieuwe vloer in de zaal, vergaderruimtes, staflokalen en een materiaalruimte werden gerealiseerd.  

In 1994 werd het 50-jarig jubileum gevierd met tal van activiteiten voor jong en oud. Dit jaar wordt het tijd voor een reünie, zo vindt de vereniging. Iedereen die ooit lid is geweest van de jeugdbeweging (kind, leiding of bestuur) is welkom. Aanmelden voor woensdag 1 april via een mail naar jhb66reunie@outlook.com De organisatie van de reunie bestaat uit Frank van Berlo, Bep Simais, Raymond Peeters, Rene Hendericks en Coen Peeters.  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.