Press "Enter" to skip to content

Jos Merx nieuwe bestuurder De Zorggroep

Jos Merx is per per 1 december aangetreden als lid raad van bestuur bij De Zorggroep. Hij vervult de openstaande vacature en zal samen met Marc van Ooijen, voorzitter raad van bestuur, in collegiaal verband de eindverantwoordelijkheid gaan dragen over De Zorggroep.  

Jos Merx heeft een brede loopbaan gehad in diverse eindverantwoordelijke leidinggevende posities, zowel in de commerciële sector als in de zorg. Zo was hij in een groot internationaal familiebedrijf eindverantwoordelijk voor de dienstverlening van een drietal bedrijven; gelieerd aan de gezondheidszorg. Vervolgens werd hij lid raad van bestuur bij een VVT-instelling waar hij een grote transformatie met succes doorvoerde. Momenteel is hij verbonden aan adviesbureau P5Com waar hij diverse interim directie- en bestuursopdrachten vervult. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft De Zorggroep met deze benoeming een ervaren, ondernemende en enthousiaste bestuurder gevonden, die met oog voor mens en organisatie de uitdaging aan gaat.  

Het primaire aandachtsveld van Jos Merx zal de (interne) bedrijfsvoering zijn. Jos Merx over De Zorggroep: “Mijn eerste indruk van de organisatie is erg goed. Er ligt een uitgesproken visie en strategie waarin gestreefd wordt naar vitale gemeenschappen. Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn rol in de raad van bestuur aan de implementatie hiervan bij te kunnen bijdragen.” 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.