Press "Enter" to skip to content

Kasteelduinen Arcen in juli op donderdagavond open

Kasteeltuinen Arcen lanceert dit jaar de Zomeravonden in Kasteeltuinen Arcen. Gedurende vijf donderdagen in juli is het park van 10.00 tot en met 22.00 uur geopend. Gasten kunnen zo nog langer verblijven in het park en genieten van een aanvullend programma:  entertainment waarbij regionale talenten hun kunsten tonen, diverse food trucks voor de innerlijke mens en extra gidsen in het park vertellen over de diverse tuinen en het kasteel.  

De Zomeravonden in Kasteeltuinen Arcen worden dit jaar voor het eerst georganiseerd. Kasteeltuinen Arcen komt hiermee tegemoet aan de wens om het park ook in de avonduren te openen. De verlengde opening, op de vijf donderdagen in juli, biedt bovendien mogelijkheden voor mensen die overdag werken en nog enkele uren willen ontspannen in de tuinen. De avondopeningen zijn gericht op een ontspannen avond in de tuinen waarbij tijdens een wandeling door het park van een extra programma genoten gebruikt kan worden gemaakt.  

Regionale ‘tuinmannen’ 
Tijdens de Zomeravonden zal speciale aandacht zijn voor talenten uit de regio zoals Linda Zijlmans, Skinnie en Loes Swinkels. Deze singer-songwriters met Limburgse roots zullen de hele avond door het park wandelen en op verschillende plekken korte optredens verzorgen. Ook worden bezoekers in de tuinen verrast door de zingende tuinmannen: De Gardeniers! Deze muzikale groep, voorzien van kruiwagens vol instrumenten, begeleiden zichzelf tijdens de optredens. Ook zijn er verrassende optredens van Aerial silks!; Hanne Coeckelbergs toont haar kunsten in lange doeken op grote hoogte, en Limburgse volkscultuur met Pierre van Helden, buutreedner puur sang. Hij verrast gasten met zijn dwaze verhalen vanuit de buut.  

Doordat de artiesten zich verspreiden door het park en steeds korte optredens geven is er voldoende ruimte om op gepaste afstand te genieten. Er worden er ook extra rondleidingen gegeven. In het kasteel en in de tuinen zijn gidsen aanwezig die bezoekers inspireren met historische verhalen en weetjes over de tuinen.  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.