Press "Enter" to skip to content

Kickstart Cultuurfonds geeft 49.520 euro aan Maaspoort

Kickstart Cultuurfonds, een initiatief van de BankGiro Loterij en een groot aantal private fondsen, heeft bekendgemaakt ruim 1,2 miljoen euro aan 34 theaters te doneren. Onder hen Stichting de Maaspoort Venlo met 49.520 euro.  

Theaters konden vanaf 15 juli een aanvraag indienen om hun theater coronaproof te maken om zo het publiek weer op een veilige, goede manier te ontvangen. De bekendmaking in de categorie ‘theaters’ is de eerste van in totaal twaalf toekenningsrondes. Toekenningen in de categorie ‘concertzalen en poppodia’ maakt het fonds volgende week bekend. Elke week verschijnt een overzicht van de toekenningen ook op www.kickstartcultuurfonds.nl.  

Stichting de Maaspoort Venlo 
De Maaspoort, de schouwburg van Venlo, gaat vanaf 1 september weer open voor publiek. Om de bezoekers veilig te kunnen ontvangen en hen een positieve, zorgeloze ervaring te bieden, moet er een hoop gebeuren.  

Leon Thommassen, directeur-bestuurder vertelt: “We zijn blij dat we onze deuren weer mogen openen. Natuurlijk willen we dat doen op een veilige manier. De aanpassingen die we gaan doorvoeren zullen bijdragen aan de veiligheid voor onze bezoekers zodat zij weer mooie herinneringen kunnen komen maken. We danken het Kickstart Cultuurfonds voor hun bijdrage hierin.” 

Het SCC Theater de Kattendans in Bergeijk (23.670 euro), Stichting Luxor Theater Rotterdam (84.022 euro) en Stichting Kunstencentrum Het Klooster in Woerden (18.500 euro) zijn de overige theaters die een bedrag hebben ontvangen.  

Over Kickstart Cultuurfonds 
Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineen geslagen. Met het nieuw opgerichte, en tijdelijke, Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht. Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.