Press "Enter" to skip to content

Kinderen in Blerick starten met meer water drinken

Ouders in Blerick en Venray krijgen vanaf november tijdens het 7-maandenconsult bij de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) een speciaal drinkbekertje en extra informatie over water drinken.

Kinderen drinken vaak te weinig of krijgen hun vocht binnen via suikerhoudende dranken. Veel ouders realiseren zich niet hoeveel suiker er in deze drankjes zit en dat water gezonder is. Een kind begint vanaf 6 maanden water te drinken. GGD Limburg-Noord, JOGG Venlo en JOGG Venray willen ouders bij deze nieuwe stap in de ontwikkeling van het kind ondersteunen. Op 2 november werd tijdens een 7-maandenconsult het eerste bekertje en informatiepakket overhandigd.

Volgens Puck Rijs van JOGG Venray zorgen de vriendelijk ogende drankjes voor een gemiddelde suikerinname van 6 kilo per kind per jaar. Terwijl er iets bestaat wat veel makkelijker én gezonder is: gewoon water uit de kraan. “Water drinken als norm zou enorm bijdragen aan gezond gewicht onder kinderen.”

JOGG Venlo zocht naar een manier om water drinken makkelijker te maken. Elke ouder die bij de JGZ in Blerick en Venray komt ontvangt een Difrax oefendrinkbeker. Met deze drinkbeker hoeven kinderen hun hoofd niet achterover te buigen om een slok te nemen. Hierdoor gaat het drinken makkelijker en knoeien ze minder. Ook krijgen ouders of verzorgers een folder met tips om het water drinken te stimuleren. Zo is het bijvoorbeeld normaal dat kinderen zich een beetje verslikken als ze voor de eerste keer drinken en kunnen ze zelfs een beetje terug spugen. Op maandag 2 november werd het eerste pakketje overhandigd tijdens een 7-maandenconsult.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.