Press "Enter" to skip to content

Kinderen presenteren ideeën voor Springbeach

Het project Raad van Kinderen werd donderdag 15 april afgesloten. Aanwezig waren ook Arnold Jansen, bestuurder en Carine Kraan, jeugdbestuurder van Waterschap Limburg, wethouder duurzaamheid Marij Pollux en Gijs Jansen en Pieter Vercoulen van Dorpsraad Hout-Blerick.

Waterschap Limburg heeft het dilemma voor dit project gemaakt. De kinderen van groep 8 van basisschool de Springbeek hadden de opdracht om ideeën te bedenken voor de herinrichting van Springbeach om er fijn te kunnen verblijven. Rekening houdend met de flora en fauna in en rond de beek. En hoe het strandje schoon en mooi te houden. De ideeën werden donderdag 15 april gepresenteerd door de kinderen zelf in een brainstormsessie. Er zijn heel veel mooie en creatieve ideeën bedacht, aldus de dorpsraad. Een van de ideeën wordt volgende week al uitgevoerd, het inzaaien van een bloemenlint langs de Springbeek.
De hoop is om binnenkort nog meer ideeën te realiseren. Dit wordt samen gedaan met Waterschap Limburg, gemeente Venlo en Dorpsraad Hout-Blerick.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.