Press "Enter" to skip to content

Kinderkoor haalt geld op voor afdeling kindergeneeskunde

Kinderkoor High Five heeft een cd opgenomen voor het goede doel. De kinderen hebben in de zomer zelf cd’s verkocht, waarvan de opbrengst naar VieAmi gaat. Vrijdag 18 september is het bedrag van 650 euro overhandigd aan de kinderafdeling van het ziekenhuis. Ze hebben tijdens de overhandiging ook twee liedjes gezongen.  

Bij kinderen die voor langere tijd op de afdeling Kindergeneeskunde verblijven is het van belang dat er voldoende activiteiten zijn die bijdragen aan het herstel en die verveling tegen kunnen gaan. De afdeling was daarvoor al enige tijd op zoek naar uitbreiding van haar speelkamer in de vorm van een interactief speelbord. Zo’n installatie biedt patiëntjes afleiding en daagt ze uit. Ook als ze in een rolstoel zitten of op bed moeten liggen.  

Het idee om voor een goed doel een cd op te nemen en te verkopen onstond op het moment dat de coronamaatregelen een streep zette door het slotconcert van het koor. Dat zou plaatsgevonden hebben in poppodium Grenswerk in Venlo.  

Kitty Roeffen, zangdocente van High Five: ‘We gingen op zoek naar een manier om het jaar toch mooi af te sluiten. Door een cd op te nemen ontstaat er een blijvende herinnering van dit jaar en kunnen we dit mooie initiatief ondersteunen.’ 

Vervolgens is er in samenwerking met stichting VieAmi gekeken naar een geschikt doel, liefst waarbij kinderen zijn betrokken.De opnames van de cd hebben plaatsgevonden op vrijdag 26 juni in Grenswerk. Bij één van de nummers is ook een bijbehorende clip worden opgenomen.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.