Press "Enter" to skip to content

Kinderkoor High Five gaat voor interactief speelbord voor VieCuri

De afdeling Kindergeneeskunde van Viecuri medisch centrum in Venlo wil een interactief speelbord aanschaffen. De opbrengst van de verkoop van de cd’s van kinderkoor High Five wordt gebruikt om de aankoop daarvan te versnellen. De cd’s zijn vanaf vrijdag 3 juli verkrijgbaar.  

Bij kinderen die voor langere tijd op de afdeling Kindergeneeskunde verblijven is het van belang dat er voldoende activiteiten zijn die bijdragen aan het herstel en die verveling tegen gaan. De afdeling is daarvoor al enige tijd op zoek naar uitbreiding van haar speelkamer in de vorm van een interactief speelbord. 

Zo’n interactieve installatie biedt patiëntjes afleiding en daagt ze uit. Ook als ze in een rolstoel zitten of op bed moeten liggen. Kinderen kunnen urenlang spelen. Zo vergeten ze even dat ze ziek zijn en blijft hun conditie op peil. 

Cd-opnames in Grenswerk
Het idee om voor een goed doel een cd op te nemen ontstond toen de huidige coronamaatregelen een streep zette door het slotconcert van het koor. Dat zou op 3 juli hebben plaatsgevonden in poppodium Grenswerk in Venlo.  

Kitty Roeffen, zangdocente van High Five: ‘We gingen op zoek naar een manier om het jaar toch mooi af te sluiten. Door een cd op te nemen ontstaat er een blijvende herinnering van dit jaar en kunnen we dit mooie initiatief ondersteunen.’ Vervolgens is er in samenwerking met stichting VieAmi gekeken naar een geschikt doel, liefst waarbij kinderen zijn betrokken. 

De opnames van de cd waren op vrijdag 26 juni in Grenswerk in Venlo. Bij één van de nummers wordt ook een bijbehorende clip opgenomen. Vanaf vrijdag 3 juli zijn de cd’s verkrijgbaar via de leden van Kinderkoor High Five en Kitty Roeffen. Meer informatie is te vinden op: http://www.kittyroeffen.nl

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.