Press "Enter" to skip to content

Kleinschalige editie Struinen in de tuinen

Struinen in de Tuinen was zondag 6 september, mede dankzij de flexibiliteit van alle hosts, optredende acts en ondersteunende vrijwilligers, een bijzondere editie. Er waren minder tuinen en meer veiligheidsvoorschriften. Zo moest er dit jaar gereserveerd worden, maar de authentieke struinsfeer bleef gehandhaafd. Ook bij de livestreams waar bezoekers digitaal hebben kunnen struinen.         

De organisatie van Struinen in de Tuinen kijkt met een tevreden gevoel terug. “We hebben dit jaar een groter beroep moeten doen op alle vrijwillige deelnemers om Struinen in de Tuinen op een veilige manier door te laten gaan en aan alle coronamaatregels te voldoen. We zijn ontzettend blij dat onze achterban zich hier met veel enthousiasme voor heeft ingezet, waardoor we samen een mooi festival hebben neergezet.” 

Online struinen
Nieuw dit jaar was het struinen langs livestreams, die naast de fysieke optredens in de programmering waren opgenomen. Geprogrammeerde acts die door nieuwe coronamaatregels niet meer in een tuin konden optreden, kregen de mogelijkheid om uit te wijken naar het online programma. Via de website werden deze digitale optredens goed bezocht. Het bleek een verrassend nieuw element in het concept dat de komende jaren terug zal blijven komen.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.