Press "Enter" to skip to content

Koninklijke Onderscheiding via de telefoon

De traditionele rondrit van burgemeester Antoin Scholten van gemeente Venlo ging vrijdag 24 april niet door. De negentien onderscheiden inwoners uit de gemeente Venlo kregen een telefoontje van de burgemeester. Vier van hen komen uit Blerick. Annie Mulder-van Bree, Huub Mulders, Hans Theunissen en Ton van Lieshout werden koninklijk onderscheiden.  

In 1980 was Annie Mulder-van Bree (74) een van de oprichters van volleybalclub Meuleveld. Sindsdien is ze daar vrijwilliger. Mulder-Van Bree is ook al ruim 54 jaar vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland. Tussen 1973 en 1976 was ze lid van de ouderraad van basisschool De Kwisbeek in Baarlo. Bij het Blariacumcollege was ze tussen 1979 en 1990 lid van de ouderraad. Daarnaast was Mulder-Van Bree actief voor korfbalclub HBSV in Hout-Blerick. Tussen 1988 en 2000 was ze scheidsrechter.  

Huub Mulders (75) ondersteunt buurtgenoten die hulpbehoevend zijn en zet zich als vrijwilliger in voor de Algemene Hulpdienst Venlo, de voedselbank en de kledingbank. In 1994 werd zijn schoonzoon ernstig ziek. Hij werd getroffen door een hersenontsteking met een ademhalingsstilstand en hartstilstand tot gevolg. Nadat hij uit coma kwam, bleek er sprake te zijn van ernstig hersenletsel. Sinds die tijd ondersteunt hij zijn dochter en haar gezin. Daarnaast was Mulders tussen 1996 en 2006 vrijwilliger bij woonvoorziening Stichting Daelzicht en sinds 2000 bij Stichting Algemene Hulpdienst Venlo.  

Een koninklijke onderscheiding was er ook voor de 77-jarige Hans Theunissen. Theunissen is in Hout-Blerick zeer actief. Zo is hij sinds 2002 vrijwilliger bij activiteitencentrum Zalzershaof. Bij de gemengde zangvereniging Vivace was hij tussen 1983 en 2012 lid en bestuurslid technische zaken. Voor de Stichting Veldkruisen en Kapellen Venlo werkte hij als onderhoudsvrijwilliger. Theunissen was ook actief zeer actief bij de carnavalsvereniging. Bij De Poerker in Hout-Blerick was hij tussen 1965 en 1990 lid, adjudant en lid van de raad van elf.  

Ook Ton van Lieshout (60) kreeg een telefoontje van de burgemeester. Hij is sinds 1984 vrijwilliger bij voetbalvereniging SV Blerick. Hij is jeugdleider en doet allerlei andere werkzaamheden. Daarnaast was hij coördinator van de carnavalsactiviteiten, leider bij de voetbalkampen, wedstrijdsecretaris, lid van de jeugdcommissie en coördinator voor het winterzaalvoetbal. Daarnaast coördineerde hij de Grote Clubactie en zette hij zich in voor de jeugdtoernooien.  

Burgemeester Scholten heeft aangegeven later dit jaar, als de situatie rondom de coronacrisis verbeterd zou zijn, bij de gedecoreerden langs te gaan om het lintje fysiek op te spelden.  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.