Press "Enter" to skip to content

Kookchallenge in moestuin Vastenavondkamp

Na het succes in 2019 organiseerde Nadya Abou Salman dit jaar weer een kookchallenge. Dit jaar werd het nog groter aangepakt en was er een wedstrijd voor zowel de kinderen als de ouders van de kinderen. 

“Ik koos de moestuin als locatie voor de kookwedstrijd omdat de tuin gemaakt is door de kinderen. De ouders zijn er trots op en hebben het er thuis zelfs vaak over”, zegt Nadya Abou Salman.Vijf groepen, bestaande uit vijf personen en een groepsleider, streden voor de overwinning. De groepsleider koos een envelop waarin vijf afbeeldingen van groenten en fruit zaten. Met deze vijf ingrediënten moesten de teams een gerecht maken binnen een bepaalde tijd. 

De jury bestond uit Marij Pollux, (wethouder Duurzaamheid), Peter Peeters (wijkmanager Vastenavondkamp), Myra Leenen (directeur basisschool de Harlekijn), Erik Manders (oud-gemeenteraadslid) en Anoushka Verspay (seniorencoach Incluzio). De winnaars ontvingen een beker en medailles. 

“Deze wedstrijd bewijst de vaardigheid en creativiteit van alle vrouwen en kinderen die vandaag meededen. Door samen te werken werden de beste resultaten behaald. Ik zie graag dat de levensstijl van deze gezinnen verandert naar een gezond sportleven. Ik denk dat we met sport goed kunnen integreren met respect voor alle culturen”, aldus Nadya Abou Salman. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.