Press "Enter" to skip to content

Krefeld en Venlo in gesprek over overeenkomsten en verschillen

De partnersteden Krefeld en Venlo organiseren dit jaar samen met Mediothek Krefeld en de Bibliotheek Venlo een unieke reeks van ontmoetingen om elkaar beter te leren kennen. Een Studium Generale, waarbij ze op zoek gaan naar onze overeenkomsten en verschillen.

Aan de hand van vier thema’s passeren (on)waarheden, stereotypen en clichés de revue met het doel te achterhalen wat echt verbindt om zo tot een beter begrip voor elkaar te komen. De gastsprekers kijken ernaar uit om hun kennis, ervaringen en inzichten te delen en met het publiek in gesprek te gaan.

Studium Generale is een spiegelprogramma, ofwel ‘Doppelveranstaltung’, waarbij de thema’s culturele verschillen, onderwijssystemen, taalontwikkeling en politiek en maatschappij steeds met een bijeenkomst in Krefeld én een bijeenkomst in Venlo behandeld worden. Maar wel met verschillende sprekers, en daardoor kunnen de ontmoetingen heel divers verlopen. Zo wordt op 2 maart gestart met een live streaming vanuit Krefeld en met gastsprekers Anouk Ellen Susan, public speaker, coach en schrijver van twee boeken waarin de Duitse en Nederlandse mentaliteit centraal staat, en Vincent Pijnenburg, Fontys lector Cross-border Business Development. 9 maart is Venlo aan de beurt met gastsprekers Janet Antonissen, Fontys docent en intercultureel trainer, en historicus en publicist dr.Ragdy van der Hoek (auteur van Over de grens – Über die Grenze). Beide avonden worden tweetalig geleid door ARD Niederlande-Korrespondent Ludger Kazmierczak.

Deze eerste twee ontmoetingen worden live gestreamd, waarbij het publiek vragen kan stellen via de chat. Aanmelding kan via de website van de Bibliotheek Venlo. Of stuur rechtstreeks een mail Elly Jacobs ejacobs@bibliotheekvenlo.nl

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.