Press "Enter" to skip to content

Kunstenaars bij opvangzorgcentrum D’n Horstgraaf

Elk seizoen fleuren lokale en regionale kunstenaars met hun creaties de gangen opvanzorgcentrum D’n Horstgraaf in het Venlose Auxiliatrixpark. Afgelopen zomer moest worden overgeslagen, maar komende herfst kan weer een doorstart gemaakt worden met werk van Fanny Hendrix, Janneke Reijnders en Marly Janssen (schilderijen) en Marjan Wijnhoven (beelden). De expositie is tussen 24 augustus en 30 november dagelijks tussen 09.00 uur en 17.00 gratis toegankelijk.  

 
Een bronzen beeld is een kostbaar bezit en het vervaardigen een tijdrovende en vakkundige bezigheid. Eenmaal per jaar geeft de Baarlose Marjan Wijnhoven in samenwerking met bronsgieterij Custers uit Grathem de workshop ‘Bronzen beeldjes maken’. Vooral het verhaal achter het beeldje en het streven om een uniek beeld te maken zijn daarbij het uitgangspunt. Marjan: “Een korte uitleg van het gietproces maakt duidelijk binnen welke grenzen we kunnen werken. Pas als er een was-model is ontstaan, dat helemaal naar de zin van de deelnemer is, besluiten we tot gieten over te gaan.” Naast eigen werk neemt Marjan ook beelden mee van Huub van der Velden, John Lamers en Jan Bongers.  

Janneke Reijnders en Marly Janssen
Met als titel Glas Glans Geraakt laten Janneke Reijnders (Kessel-Eik) en Marly Janssen Baarlo) in een duo-expositie de verbondenheid tussen hun aquarellen zien. Janneke geeft met plezier de vaak eenvoudige vormen op subtiele, breekbare wijze weer. “Het ontdekken dat ik mijn idee op papier kan zetten en anderen daarmee mag behagen, geeft een goed gevoel en werkt zeer inspirerend. Wat ik mooi vind wil ik graag met de toeschouwer delen.” Marly werkt met herkenbare thema’s en hecht veel waarde aan de uitstraling van haar werken. “Mijn voorkeur gaat uit naar aquarelleren vanwege de helderheid van het materiaal en de directheid van de techniek. Zacht, persoonlijk, herkenbaar en in veel gevallen ontleend aan fragmenten van genot.”  

Fanny Hendrix
Mijn passie is uiteindelijk het schilderen geworden,” aldus Fanny Hendrix. “Ik ben lid van Mosa-Art in Tegelen. Samen schilderen is, behalve gezelligheid, ook elkaar aanvullen, prettig beoordelen en adviseren en ideeën opdoen. Mijn werk is divers maar vooral figuratief, met name bloemen en vrouwen met hoeden. Ik vind het fijn dat ik iets van mijn werk in D’n Horstgraaf mag laten zien. Ik kom er al jaren om een groepje cliënten van Populier te begeleiden met tekenen en schilderen. Bovendien ben ik sinds kort betrokken bij de voorbereiding en inrichting van de wisselexposities in D’n Horstgaaf”. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.