Press "Enter" to skip to content

Lente-expositie in D’n Horstgraaf

Elk seizoen fleuren lokale en regionale kunstenaars met hun creaties de gangen op van zorgcentrum D’n Horstgraaf in het Venlose Auxiliatrixpark. Komende lente gebeurt dit door leden van de Limburgse Kunstkring.   

De Limburgse Kunstkring is een kunstenaarscollectief die vooral in Zuid-Limburg actief is. Dit is de eerste keer dat zij in het noorden van de provincie exposeren. De leden hebben meestal een professionele opleiding in de beeldende kunst genoten. Kenmerkend voor hun werk is het creëren van eigentijdse kunst met een persoonlijk karakter. De huidige leden neigen in het algemeen naar een meer abstracte weergave van de werkelijkheid.   

De Limburgse Kunstkring wil een optimaal kunstzinnig klimaat in Nederlands- en Belgisch-Limburg bevorderen. En daarbij een professioneel samenwerkingsverband onderhouden, waarbinnen ruimte geboden wordt voor onderlinge samenwerking, het toetsen van ideeën en het uitwisselen van ervaringen op artistiek niveau. Ook wil de Limburgse Kunstkring een platform bieden waarop de aangesloten kunstenaars zich kunnen profileren. 

De deelnemende kunstenaars aan de expositie in D’n Horstgraaf zijn: Marjon Bessems (brons, keramiek), Matti Heijmans (plexiglas, mixed media), Arno Roeloffzen (acryls), Ahmed Kleige (acryls), Sjra Borsboom (glasobjecten), Luc ten Klooster (art photography) en Nic Heffels (lino-mixed).  

De expositie is tussen dinsdag 10 maart en 24 mei dagelijks geopend tussen 09.00 en 17.00. De toegang is gratis.  

* Wanneer u een bezoek wilt brengen aan de expositie, raadpleeg dan eerst het zorgcentrum.  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.