Press "Enter" to skip to content

Lintje voor Wil van Horck

Wil van Horck uit Tegelen is onlangs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Scholten van Venlo reikte de Koninklijke onderscheiding uit op zondag 11 oktober. 

Wil van Horck is sinds 1999 bestuurslid (1999-2002), penningmeester (2003-heden) en secretaris (2013-heden) van de Stichting Meister Rongen Peeltoernooi. Deze stichting organiseert jaarlijks een toernooi voor slagwerkorkesten, harmonieĆ«n, fanfares en brassbands. De deelnemers krijgen zo een podium en worden bovendien gejureerd. De heer Van Horck fungeert tevens als slagwerkdirigent/ -instructeur, met name voor de jeugdleden. 

Daarnaast is de heer Van Horck vanaf 2000 dirigent bij de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie Concordia in Panningen. Hij organiseerde mede het concert Silent Heroes in het kader van 75 jaar bevrijding. Onder zijn leiding steeg het aantal leden van de slagwerkgroep. Verder is Wil van Horck sinds 2003 secretaris van de Stichting Passiespelen Tegelen. Het evenement vindt om de vijf jaar plaats, omvat 25 voorstellingen en trekt gemiddeld 40.000 bezoekers. De heer Van Horck is verantwoordelijk voor de veiligheid en beveiliging rondom het openluchttheater, het calamiteitenplan en de hulpverlening. Dit is logisch voor wie bedenkt dat hij recent met pensioen ging met een lange staat van dienst als veiligheidscoƶrdinator bij de gemeente Venlo. Bij de Passiespelen fungeert hij tevens als lid van de reiscommissie en maakt hij de draaiboeken voor de driedaagse bedankreis voor de vrijwilligers. 

“Wil staat bekend als een rots in de branding,” verklaart burgemeester Antoin Scholten. “Als burgemeester ben ik blij dat ik mijn waardering voor zijn inzet en verdiensten ook op deze manier tot uitdrukking kan brengen.”

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.