Press "Enter" to skip to content

Longpunt Venlo van start

Het Longfonds is dit jaar samen met zorgverleners en vrijwilligers een Longpunt Venlo gestart: een ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun omgeving.

Op maandag 20 januari was de feestelijk opening bij de Instap in Venlo. Deze werd bezocht door zo’n vijftig mensen. Zowel zorgverleners als mensen met een longziekte waren hierbij aanwezig. De bijeenkomsten vinden elke derde maandag van de maand plaats.

Hoe beter je als patiënt weet hoe je kunt omgaan met je COPD, astma of zeldzame longziekte, des te meer grip je ervaart op een aandoening. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een Longpunt bezoeken, waar zij ervaringen kunnen uitwisselen en interessante lezingen kunnen volgen, meer weten over hun ziekte en er beter over kunnen praten. Daardoor kunnen ze beter met hun ziekte omgaan en voelen ze zich beter.

“Wij hebben al langere tijd ervaring met het organiseren van bijeenkomsten voor longpatiënten. De combinatie van kennisuitwisseling en ervaringen delen maakt het waardevolle en bijzondere middagen”, aldus Arnevan Hofwegen, fysiotherapeut van Funqtio. “Wij zijn de samenwerking met het Longfonds en met verschillende zorgverleners in de regio aangegaan om longpatiënten nog beter te kunnen informeren over actuele onderwerpen die hen aangaat. We zijn er trots op dat nu ook in Venlo een Longpunt van start is gegaan”.

Longpunt Venlo is een ontmoetingsplek voor mensen met een chronische longziekte. Zowel patiënten als hun familie en zorgverleners of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnamen met Ger Hendriks via venlo@longpunt.lonfonds.nl of bel naar 06 18443360

Het Longfonds komt op voor mensen met een longziekte en wil gezonde longen gezond houden. Want gezonde longen zijn van levensbelang. In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Op dit moment worden er in Nederland op meer dan zestig locaties Longpunten georganiseerd.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.