Press "Enter" to skip to content

Luud en Lenie:‘Hoop dat mensen nog lang de Blerickse Krant blijven lezen’

Luud en Lenie Smeets zijn blij dat de Blerickse Krant blijft voortbestaan. Na ruim 26 jaar neemt het stel afscheid en wordt de krant overgenomen door het Horster bedrijf Kempen Media. “Het is mooi geweest. We nemen nu met een gerust hart afscheid. Ik hoop dat de mensen nog lang de Blerickse Krant blijven lezen”, aldus Luud Smeets.

Luud (68) vertelt dat het runnen van de krant steeds zwaarder viel. “Ik ben een paar keer flink ziek geweest. Mede daardoor konden we er steeds minder aan doen, want we zijn maar met z’n tweetjes. Het was nu het goede moment om definitief te stoppen, want we wilden niet dat de krant zou verdwijnen”, vertelt Luud. Het stel gaat vanaf januari genieten van de vrije tijd. “Maar we hebben genoeg hobby’s, je hoeft niet bang te zijn dat we achter de geraniums gaan zitten”, haast hij zich te zeggen.

Wijkkrant
September 1993 is het startpunt van de Blerickse Krant. “We begonnen als wijkkrant in de wijk Vossener, daarna Klingerberg en zo groeide het uit. In 1998 werd het de Blerickse Krant en werd het gebied waar de krant verspreid werd, wijk voor wijk groter. Eerst één keer in de maand, vanaf 2000 één keer in de twee weken”, aldus Luud. Vanaf dat moment ging Lenie ook fulltime meewerken en hebben ze het blad met z’n tweeën gerund. “We deden alles zelf. Schrijven, opmaak en advertenties binnen halen. Dat is nu gewoon niet meer te doen.”

Wachten op de krant
Waarom begon Luud er ooit mee? “Ik wilde altijd al een krant maken. Dat was het goede moment.” Mooie anekdotes uit de begintijd weet hij zich nog goed voor de geest te halen. “Als we de krant klaar hadden, ging ik zelf in alle vroegte naar de drukker. Wanneer ik dan rond het middaguur met de kranten achter in de auto terugkwam, stonden mensen bij ons kantoor op het Hubertusplein te wachten op de Blerickse Krant,” vertelt hij.

Kempen Media
Luud en Lenie zijn via via in contact gekomen met Kempen Media. “Zij geven al drie lokale bladen uit en hebben jarenlange ervaring met nieuwsbladen”, zegt Luud die al veel fijne reacties heeft ontvangen over het nieuws dat het blad voortgezet wordt. “De mensen zijn blij. Blij voor ons, maar ook blij dat het blad door blijft gaan. Ik hoop dat de mensen nog lang de Blerickse Krant kunnen lezen. We kunnen nu in ieder geval met een gerust hart afscheid neem.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.