Press "Enter" to skip to content

Mikado zamelt meer dan 1.400 apparaten in

De twee groepen zes van basisschool Mikado hebben samen 1.420 elektrische apparaten ingezameld voor de E-waste Race. Het was niet voldoende om eerste te worden bij de inzamelingswedstrijd, maar toch hebben de klassen een hele mooie prestatie geleverd. 

De afgelopen weken gingen de leerlingen van groep 6 langs de deuren in de wijk, vroegen ze vrienden en familie om hulp en deden ze er alles aan om zoveel mogelijk elektrische apparaten in te zamelen. De leerlingen wilden namelijk heel graag de E-waste Race winnen. Dat is een wedstrijd tussen scholen uit dezelfde regio die zich focust op het recyclen en opruimen van elektrische apparaten. De winnende klas won een schoolreisje naar De Ontdekfabriek in Eindhoven. 

De eerste plaats wisten de Mikado-leerlingen helaas niet te halen. Ze wisten in totaal maar liefst 1.420 apparaten in te zamelen, maar er waren een paar andere scholen die nog meer binnenhaalden. “Dat is helemaal niet erg”, vertelt juffrouw Tara. “Ze hebben het geweldig gedaan en ontzettend veel spullen binnengehaald. Ik ben hartstikke trots op de leerlingen. Voor mij zijn ze gewoon de winnaars.” Basisschool Kom.Mijn in Belfeld scoorde uiteindelijk de meeste punten en won zo het schoolreisje. 

De E-waste Race is een landelijke wedstrijden waarbij zoveel mogelijk elektrische apparaten, spullen waar een stekker aan zit of waar batterijen in kunnen, worden ingezameld in diverse regio’s. De wedstrijd is bedoeld om recyclen meer onder de aandacht te brengen en om  kinderen te informeren over elektrisch afval. De scholieren kregen een les over het onderwerp en moesten vervolgens zelf alles regelen. Zo voerden ze zelf alle apparaten in en namen ze zelf contact op met media om zo aandacht te krijgen voor het inzamelen. Ook gingen ze langs de deuren in de wijk om spullen op te halen.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.