Press "Enter" to skip to content

Muurschildering OOC ontdekt in oude pand

Het is exact vijftig jaar geleden dat het OOC werd geopend, de voorganger van Perron55 en Poppodium Grenswerk. Onlangs is tijdens het strippen van het oude OOC-pand aan de Heutzstraat bij toeval een muurschildering opgedoken die in de laatste jaren van OOC in de zaal tegen de muur zat.

Het is mogelijk om een wandeling langs vijftig jaar Venlose popgeschiedenis te maken. Achter de ramen van de drie panden waar de poppodia gevestigd waren zijn affiches geplakt die een beeld werpen op de programmering in die halve eeuw. Gezamenlijk vormen ze een uniek en tijdelijk tijdsbeeld. Het gaat om OOC aan de Kaldenkerkerweg/Heutzstraat, Perron55 een stuk verder op de Kaldenkerkerweg en Grenswerk aan de Peperstraat. Deze expositie was niet mogelijk geweest zonder het archief van Sjaak Peters, die de afgelopen jaren een grote collectie affiches uit de OOC-periode (1971-1989) heeft verzameld.

Journalist en muzikant Peter Beeker heeft speciaal voor de expositie een podcastserie gemaakt, die beluisterd kan worden tijdens het wandelen van de ene naar de andere locatie. Hij maakte per locatie een aflevering, de afzonderlijke afleveringen zijn te beluisteren door ter plekke een QR-code te scannen.

In het oude OOC pand zat de afgelopen jaren een antiekzaak. Die is inmiddels verhuisd, het pand wordt op dit moment verbouwd tot appartementen en commerciƫle ruimtes. Tijdens die verbouwing werd bij toeval tijdens het strippen van een muur een wandschildering blootgelegd uit de laatste jaren van OOC.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.