Press "Enter" to skip to content

Nederlandse ambassadeur belooft bezoek aan Wereldpaviljoen

Ron Strikker,Nederlandse ambassadeur in Ghana, is onder de indruk van het Wereldpaviljoen in Steyl. Hij heeft laten weten dat wanneer hij in de gelegenheid is, een bezoek brengt. Bij het Wereldpaviljoen zijn meerdere vrijwilligers uit Blerick, Boekend en Hout-Blerick betrokken. Ook is het populair voor kinderfeestjes en andere activiteiten.  

De ambassadeur heeft dat laten weten in een uitvoerige mail die hij aan de vrijwilligers van het Wereldpaviljoen heeft gestuurd, naar aanleiding van een recente ontmoeting in Ghana met René Poels, voorzitter van het Wereldpaviljoen. De ambassadeur ontving Poels op de ambassade in de hoofdstad Accra. Namens het Wereldpaviljoen kreeg de ambassadeur de nodige documentatie en de kleurrijke mascotte, de vogel.  

“Het Wereldpaviljoen is een wondere wereld waarin mensen met andere culturen in aanraking komen. Uiteraard ben ik zeer blij dat Ghana een van de landen is die deel uitmaakt van het paviljoen. Vliegen naar Accra, landen op het vliegveld van Kotoka in Accra en dan een kleine rondreis door het land, ik doe het vaak en ik ben blij dat ik deze ervaring een beetje kan delen met allen die het Wereldpaviljoen bezoeken. Het is een geweldige ervaring, dat kan ik u verzekeren”, aldus de ambassadeur. 

In zijn reactie brengt hij hulde over aan de initiatiefnemers van het Wereldpaviljoen en geeft hij de vrijwilligers een geweldig compliment. “Door hun inzet krijgen wij Nederlanders de kans om alvast een beetje onze buren te leren kennen. Ja onze buren, want de Afrikanen zijn onze buren. En een goede buur is natuurlijk altijd beter dan een verre vriend. Dus ga zo door met dit belangrijke en ook dankbare werk”, besluit de Nederlandse ambassadeur Ron Stikker zijn reactie aan het Wereldpaviljoen. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.