Press "Enter" to skip to content

Nieuwe trainer voor VVV-Venlo

Jos Luhukay is aangesteld als nieuwe trainer van VVV-Venlo. Nadat VVV op zondag 14 maart voor de zevende keer op rij een duel verloor, maakte de club twee dagen later officieel het ontslag van De Koning bekend. Op woensdag 17 maart liet de club weten dat 57-jarige Luhukay zijn opvolger is en per direct aan de slag gaat.

Na de nederlaag van zeven verloren wedstrijden op rij, besloot de club dat er verandering moest komen en hakte de knoop door voor het ontslag van De Koning. Het nieuws volgt op de aankondiging van enkele weken geleden, toen club en trainer al bekend maakten aan het einde van het huidige seizoen afscheid van elkaar te nemen. Technisch manager Stan Valckx: “Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om per direct afscheid te nemen van Hans. Enkele weken geleden hebben we natuurlijk gezamenlijk besloten aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen van elkaar. Wij hebben gemeend, na het uitblijven van recente sportieve resultaten, dat we nu actie moesten ondernemen om een kentering teweeg te brengen in de neerwaartse spiraal waarin we momenteel op sportief vlak zitten. Het allerbelangrijkste is namelijk dat we VVV-Venlo voor de Eredivisie behouden.”

Één dag na de officiële bekendmaking van het ontslag van de Koning werd Jos Luhakay als de nieuwe trainer voorgesteld. Aan Luhukay de taak om VVV dit seizoen in de eredivisie te houden. Hij is geboren in Venlo en heeft zelf nog bij de Venlose club gevoetbald. Daarna speelde de middenvelder onder andere voor SVV, RKC Waalwijk, KFC Uerdingen en SV Straelen. “Ik heb VVV altijd in mijn achterhoofd gehouden. Dat tijdstip kwam nu wat eerder dan gedacht”, aldus Luhukay, die een contract tekende tot het eind van het seizoen, met de intentie om die verbintenis met een jaar te verlengen. Luhukay was namelijk al in beeld om vanaf volgend seizoen hoofdtrainer te worden.

Luhukay is al 21 jaar coach, maar dit wordt de eerste keer dat hij in Nederland aan de slag gaat. Hij maakte na zijn actieve voetbalcarrière voornamelijk furore als trainer in Duitsland. Zo was hij onder andere assistent-trainer in de Bundesliga bij 1. FC Köln, hoofdtrainer van SC Paderborn 07 in de 2. Bundesliga en assistent, hoofdtrainer bij Borussia Mönchengladbach en hoofdtrainer bij FC Augsburg.
Jos Luhukay over zijn aanstelling bij VVV-Venlo: “Als Venlonaar vind ik het een eer om aan de slag te mogen gaan bij de betaald voetbalclub uit mijn eigen stad. Toen Stan me benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Daarbij heb ik de nodige clubs onder mijn hoede gehad, maar nog nooit een Eredivisieclub getraind. Dat zie ik als een extra uitdaging. Het doel is duidelijk: handhaving in de Eredivisie. We staan nu boven de streep. We gaan ervoor zorgen dat we daar ook blijven staan.”

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.