Press "Enter" to skip to content

Nominatieperiode voor Venlonaer van ’t Jaor 2019 geopend

Het jaar 2019 is voorbij en dat betekent dat het weer mogelijk is om kandidaten aan te dragen voor de verkiezing van de Venlonaer van ’t Jaor. Iedereen kan iemand aandragen die volgens hem of haar een bijzondere prestatie heeft geleverd in 2019. Een prestatie waar Venlo mee gepromoot is, tot buiten de gemeentegrenzen. Het nomineren van een persoon, vereniging of organisatie is mogelijk tot zaterdag 1 februari via www.venlonaervantjoar.nl 

“De eretitel ‘Venlonaer van ’t Jaor’ heeft als doel alle inwoners van de gemeente Venlo bewust te maken van het functioneren van personen, verenigingen of organisaties die een buitengewone verdienste hebben of een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de Venlose samenleving”, zo laat de organisatie weten. De belangrijkste voorwaarde voor het toekennen van de eretitel is dat er sprake moet zijn van een promotioneel effect voor de stad Venlo. Dat kan zijn op het gebied van sport, onderwijs, cultuur of ondernemerschap. De kandidaat voor de eretitel hoeft niet in Venlo te wonen of uit Venlo afkomstig te zijn, als de verdiensten voor de stad Venlo maar aantoonbaar zijn. 

Vorig jaar werd het tijdschrift Buun tot winnaar gekroond. De stichting cultuurhistorische publicaties, uitgever van dit jaarlijks terugkerend tijdschrift, werd afgelopen voorjaar gekozen tot Venlonaer van ’t Jaor 2018. In 2018 bestond de Buun 25 jaar en die jaaruitgave bevatte 45 artikelen over onder meer sport, muziek en cultuur binnen de Gemeente Venlo. “De Buun geeft een uitstekend tijdsbeeld van Venlo in al zijn facetten. Inmiddels is de Buun 2020 reeds verschenen, met hierin ook een stukje over de titel die hen ten deel viel”, stelt de organisatie.  

Iedereen kan zijn of haar kandidaat voor de titel Venlonaer van ’t Jaor 2019 voordragen door de kandidaat met bijhorende motivatie in te sturen via de website, voor zaterdag 1 februari. Wie de nieuwe Venlonaer van ’t Jaor wordt, wordt medio april bekend gemaakt door het bestuur van de stichting. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.