Press "Enter" to skip to content

Optimisme overheerst bij Buitenbad Groot Venlo

Ondanks de problemen die de Coronacrisis veroorzaakt heeft is het bestuur van Stichting Buitenbad Groot Venlo optimistisch. Op 1 mei hoopt de stichting de buitenbaden weer open te kunnen stellen voor het grote publiek, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders een belangrijk besluit genomen betreffende de voortgang van de nieuwbouw van de binnenbaden. Er komen nieuwe moderne binnenbaden die qua uitstraling en comfort een flinke verbetering zullen zijn. Daarnaast wordt het verlies aan buitenruimte beperkt waardoor ook het Buitenbad Groot Venlo hun diensten kan blijven aanbieden. In samenwerking met de gemeente Venlo en de (zwem)verenigingen, scholen, instellingen en partners wil de stichting het vitaliteitspark de komende jaren naar een hoger plan tillen.
De afgelopen jaren was zij al meer dan 150 dagen per jaar actief en dit wil zij de komende jaren verder opvoeren. De doelstelling is om het vitaliteitspark met veel sportaanbod en recreatieve activiteiten het gehele jaar actief te houden. De afgelopen jaren zijn alle vele (sport)verenigingen, scholen, instellingen en sportaanbieders actief op het buitenterrein. Ook in samenwerking met Venlo.Fit van gemeente Venlo zijn al diverse activiteiten opgezet.

De komende weken zullen de vrijwilligers in het kader van de voorbereidingen van het buitenseizoen ook de zwemverenigingen individueel benaderen om te kijken op welke wijze de stichting weer faciliteiten zoals het 50-meter buitenbad op bepaalde dagen en tijdstippen kan aanbieden voor hun leden.
De vrijwilligers vormen het fundament. De afgelopen jaren zijn vrijwilligers ook geprezen voor hun inzet; diverse prijzen en erkenningen werden in de wacht gesleept. De komende jaren zullen de ambities verder reiken en wil de stichting een beroep gaan doen op potentiƫle vrijwilligers die het huidige bestand kunnen versterken. Zodra er weer mogelijkheden zijn om kleine bijeenkomsten op het buitenterrein te mogen organiseren worden open dagen voor potentiƫle vrijwilligers gehouden.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.