Press "Enter" to skip to content

Politie op zoek naar mes dodelijk steekincident

Op 8 december werd een wijkbewoonster voor haar eigen woning doodgestoken en sloeg de dader op de vlucht. Een vreselijke gebeurtenis waarbij een jonge vrouw van haar leven werd beroofd, en haar familie en vrienden tot slachtoffer werd gemaakt door deze laffe daad. Ook voor de betrokken collega’s die als eerste ter plaatse kwamen was de impact groot.

Wijkagent David van der Haven van wijkteam politie Blerick staat stil in een bericht op Facebook aan de wijkbewoners bij een dodelijk steekincident op 8 december 2020. “Een wijkbewoonster is voor haar eigen woning doodgestoken”, schrijft de wijkagent. “De dader sloeg op de vlucht. Een vreselijke gebeurtenis waarbij een jonge vrouw van haar leven werd beroofd, en haar familie en vrienden tot slachtoffer werd gemaakt door deze laffe daad. Ook voor de betrokken collega’s die als eerste ter plaatse kwamen was de impact groot.”

Als wijkagent ben is Van der Haven direct betrokken geraakt bij het onderzoek naar de dader. “Ik was erg onder de indruk van de zoektocht naar de dader en wat er binnen 48 uur is bereikt door collega’s van dit team. Gelukkig werd de verdachte snel opgepakt en zit hij nu in een Nederlandse cel in afwachting van zijn rechtszaak. In dit onderzoek is het TGO nog op zoek naar het mes. Daarom werd er vandaag op de Azaleastraat met hulp van de Gemeente Venlo in het gemeentegroen gesnoeid. Eerder werden ook al een drone en metaaldetectors ingezet om te zoeken in de struiken en tuinen. Helaas nog zonder resultaat.”

Ook werd in de avond/nacht van 9 op 10 december bij meer dan tien auto’s de banden lek gestoken in de omgeving van de Meidoornstraat en Geresstraat. Het onderzoek naar deze dader(s) loopt nog. Sinds het begin van december zijn er in de omgeving van het station Blerick ook twee personen aangehouden voor het bezit van harddrugs en twee personen aangehouden voor de handel in softdrugs en/of harddrugs. Er werd één persoon in de wijk aangehouden voor een hennepkwekerij en diefstal van stroom. In totaal werden twaalf wijkbewoners sinds 1 december als verdachte aangemerkt in uiteenlopende zaken. Van het rijden zonder rijbewijs tot witwassen. Bijna al deze personen zijn ook al aangehouden, een enkeling kan binnenkort bezoek van de politie verwachten.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.