Press "Enter" to skip to content

PVV niet langer aan kop in gemeente Venlo

Met 11.983 stemmen krijgt de VVD tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in gemeente Venlo de koppositie. Vier jaar eerder was die winst voor de PVV. Dit jaar haalt de PVV de tweede plaats met 10.215 stemmen.

In totaal werden er in gemeente Venlo 76.044 kiezers opgeroepen en brachten er 55.698 kiezers hun stem uit, dit is een opkomstpercentage van 73,24 procent. Van dit aantal zijn er 129 blanco gestemd en 83 ongeldig verklaard. 6609 mensen stemden per brief.

De VVD heeft in gemeente Venlo de meeste stemmen (21,5 procent) gekregen, gevolgd door de PVV (18,3 procent) en als derde plek de D66 (13 procent).

Landelijk kreeg VVD de meeste stemmen en steeg met één zetel naar 35 zetels. De PVV is landelijk gezien voor het eerst niet meer de tweede grootste partij, maar met een verlies van drie zetels gezakt naar 27 zetels, goed voor een derde plaats. Met een sprong van vijf zetels naar een totaal van 24 zetels, is D66 de tweede grootste en kan zij gaan nadenken over het wel of niet vormen van een coalitie met de VVD.

Jasper Kuntzelaers uit Venlo heeft 757 stemmen binnengehaald in de gemeente Venlo voor PvdA. Hij stond op de 22e plaats van de kandidatenlijst de partij en kan dus niet rekenen op een plaats in de Tweede Kamer. Lilian Helder uit Venlo heeft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 450 stemmen behaald in de gemeente. Zij staat als negende op de verkiezingslijst en is dus verzekerd van een zetel in de Kamer.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.