Press "Enter" to skip to content

Rob van Soest winnaar tuinfoto-challenge

Mooi dichtbij. Onder dit motto organiseerde Stichting het Limburgs Landschap een tuinfoto-challenge. Door de coronacrisis zijn mensen meer thuis. Dat betekent natuurlijk niet dat mensen minder van de natuur kunnen genieten, want ook in de eigen tuin is de natuur mooi dichtbij. Aan de oproep om beelden uit eigen tuin in te sturen, werd gehoor gegeven. Het Limburgs Landschap ontving ruim 1.000 foto’s van 350 verschillende fotografen. Uit deze foto’s heeft een deskundige jury Rob van Soest als winnaar gekozen.   

Uit de ruim 1.000 beelden is door een fotojury een voorselectie gemaakt van veertig foto’s. Het was daarna aan de vakjury om onafhankelijk van elkaar de mooiste twaalf foto’s uit te zoeken. De vakjury bestond uit Hay Lintjens, hoofd tuinen van Kasteeltuinen Arcen, L1-journalist Robert Janssen [van onder andere het programma Natuur en Zo] en Henk Heijligers, eindredacteur van het magazine Limburgs Landschap.  

Koolmeesouder
De foto van Rob van Soest van een koolmeesouder die uit een nestkast vliegt kwam als winnaar uit de bus. Peter van der Mast, met een witblauwe tulp en een blauwwitte lucht werd tweede en Ruud Keijmis met een bloesemfoto in tegenlicht werd derde. Onder de winnaars worden mooie prijzen verdeeld en de veertig genomineerden ontvangen allemaal een dagkaart van Kasteeltuinen Arcen. Op www.limburgs-landschap.nl zijn de overige 28 overige genomineerden te bekijken.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.