Press "Enter" to skip to content

Rozenfestijn! in Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is van 10 tot en met 14 juni dé plek voor de liefhebbers van rozen. De rozen in het Rosarium staan volop in bloei en dit wordt traditioneel gevierd tijdens het Rozenfestijn. Dit jaar krijgt het event een grotere opzet ten opzichte van eerdere jaren met een uitgebreid programma gericht op de roos. Hierbij wordt de samenwerking aangegaan met regionale kwekers, bloemisten en arrangeurs.

Nieuw dit jaar is het wedstrijdelement voor beginnende bloemisten en hobbybloemisten. Zij tonen hun werken in het Lommerrijk van Kasteeltuinen Arcen. Een vakkundige jury -bestaande uit onder meer de van televisie bekende Romeo Sommers boordeelt de werken. Groenstylist Romeo, bekend van zin bloemadviezen via Green Your Day en televisie zal zelf ook enkele demo’s verzorgen op de eerste dag van het Rozenfestijn.

Dit jaar zijn de activiteiten tijdens het Rozenfestijn fors uitgebreid. Op het programma staat onder meer diverse rozen- en bloemschikdemonstraties en lezingen over verzorging en ontwikkeling van rozen. Ook zijn er enkele kraampjes waarbij rozenproducten zoals rozencosmetica en rozenbier verkocht worden en is er live-muziek op diverse plekken in het park.

Ook is er aan de kinderen gedacht. Zij gaan middels een rozenspeurkaart op zoek naar kenmerkende rozen in het Rosarium zoals de Sneeuwwitje roos. Voor bezoekers die op zoek zijn naar tips om zelf een rozentuin te creëren of andere inspiratie voor de tuin willen, is het mogelijk om een schetssessie met tuinontwerpers van HollandsZwartBont te boeken. Op zaterdag 12 juni staat hun mobiele atelier in Kasteeltuinen Arcen.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.