Press "Enter" to skip to content

Samen sterk tegen corona

Door het coronavirus is de wereld in korte tijd ingrijpend veranderd. Noord-Limburg is één van de zwaarst door corona getroffen gebieden van Nederland. De gevolgen voor de samenleving, de burgers en ondernemers zijn gigantisch. Bovendien zullen de gevolgen nog lang merkbaar zijn.  

Er is nog veel onbekend over het coronavirus. Waarom krijgt de één het wel en de ander niet? En waarom houden mensen met milde klachten zo lang last van het virus? Om het virus echt te kunnen bestrijden zullen we het eerst moeten begrijpen en daar is onderzoek voor nodig. Waarom een Coronafonds? Om te leren van deze periode en dit nieuwe virus heeft VieCuri het Coronafonds opgericht. 

Bestuurders en ondernemers van de gemeenten Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Beesel en Peel en Maas steunen het fonds. Ook de steun van inwoners is meer dan nodig en welkom, hoe groot of klein ook. VieCuri heeft ruim 400 coronapatiënten behandeld. Hierdoor heeft het ziekenhuis, ook landelijk gezien, een buitengewoon rijke database met gegevens van coronapatiënten. VieCuri verricht onderzoek om nog beter met de gevolgen van het virus te kunnen omgaan bij een mogelijk nieuwe uitbraak. De onderzoeken van VieCuri naar het coronavirus staan niet op zichzelf; het ziekenhuis werkt nauw samen met Maastricht UMC+, AmsterdamUMC en enkele andere ziekenhuizen in binnen- en buitenland.  

Werving donaties voor het VieCuri Coronafonds VieCuri is een geaccrediteerd topklinisch opleidings- en onderzoeksziekenhuis dat jaarlijks meer dan 180 wetenschappelijke onderzoeken doet. Voor de onderzoeken naar het coronavirus heeft VieCuri een bedrag van € 400.000 nodig. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen is het VieCuri Coronafonds opgericht. Inmiddels is er ruim €150.000 toegezegd. Iedereen kan doneren en daarmee direct een bijdrage leveren aan regionaal, landelijk en wereldwijd onderzoek naar de bestrijding van het coronavirus en de effecten daarvan. Via deze link www.viecuri.nl/coronafonds is meer informatie te vinden over VieCuri Coronafonds. Direct doneren kan via www.viecuricoronafonds.nl 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.