Press "Enter" to skip to content

Samenwerking Buitenbad Groot Venlo en CITAVERDE College

Buitenbad Groot Venlo heeft een samenwerking gesloten met CITAVERDE college. Donderdag 3 september startte een groep van ongeveer tien studenten met een begeleidende docent op het terrein van het buitenbad. Ze hebben daar verschillende werkzaamheden uitgevoerd.  

Het buitenbad in Blerick wordt al jaren gerund door een team van vrijwilligers. Het terrein is ook zodanig groot dat er meer werk blijft liggen dan gedaan kan worden. Ondanks de coronacrisis waardoor het zwembad gesloten moest blijven, werd minimaal twee keer per week veel werk verzet aan baden en terrein.   

Daarom werd door één van de vrijwilligers, werkzaam bij CITAVERDE College, contact gelegd om met studenten Groen (Hoveniers) op het terrein hun (her)examen(s) af te leggen. 

Het terrein is groot genoeg om ook de coronamaatregelen in acht te nemen. Er is meer dan genoeg groen en er zijn voldoende werkzaamheden te verrichten die passen binnen het les- en examenprogramma van de studenten. 

Donderdag 3 september was het dus zo ver. Het weer werkte niet helemaal mee, maar aan het einde van de dag was het resultaat meer dan prima, zo liet de organisatie van Buitenbad Groot Venlo weten. Beide partijen hebben laten weten tevreden te zijn over de samenwerking en kijken uit naar een voortzetting van de samenwerking.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.