Press "Enter" to skip to content

Schaatsen in Blariacum College

Volop kon er gesport worden in het Blariacum College in Blerick. Op woensdag 15 en donderdag 16 januari werd voor de leerlingen van de middelbare school een schaatsbaan neergelegd waar volop gebruikt van werd gemaakt. Initiatiefnemer was gymdocent Gerard Jacobs. De activteit is onderdeel van de doelstelling die Gemeente Venlo heeft om in 2025 de gezondste en actiefste regio van Nederland te zijn. In samenwerking met diverse sponsoren werd deze activiteit dan ook ondersteund.

Op het Blariacum College is zo’n sportactiviteit geen uitzondering. “We zijn een aantal jaren geleden begonnen met kussengevechten, met tennissen en met voetballen”, zegt gymdocent Gerard Jacobs tegenover de camera van L1. “Dit jaar hebben we een schaatsbaan, allemaal bedoeld om gezondeen fittere leerlingen te krijgen.”De schaatsbaan viel niet alleen op in Blerick, maar haalde zelfs het nationale nieuws.

Het jeugdjournaal maakte er op donderdag 16 januari een item over. Daaruit bleek dat de leerlingen zeer enthousiast waren over het initaitief. “Zoiets heb je niet op iedere school. Ik vind het wel tof dat het hier staat”, zei Amin tegenover de camera’s van het jeugdjournaal. Daar was ZoĆ« het wel mee eens. “Ik vind het erg leuk, want we kunnen nu schaatsen in de pauzes.”Gymdocent Gerardvertelde waarom hij een initiatief zoals dit zo belangrijk vindt. “Wij willen dat kinderen met plezier een leven lang bewegen. Daar moet je optijd mee beginnen. En dat doen we hier. We brengen de straat hier naar binnen toe.”

Overigens konden niet alleen leerlingen konden gebruik maken van de schaatsbaan. Ook de jongste groepen van basisscholen uit de omgeving en buurtbewoners werden uitgenodigd. “De schaatsbaan die we in samenwerking met Gemeente Venlo hebbben gerealiseerd was een groot succes voor herhaling vatbaar”, liet de school weten op haar website.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.