Press "Enter" to skip to content

Scouting St. Lambertus viert jubileum

Scouting St. Lambertus viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. De vereniging organiseert afwisselde activiteiten voor hun jeugdleden. Dit jaar worden, mits de maatregelen het toelaten, festiviteiten georganiseerd met én voor de wijk. De scouting is gevestigd in een oude boerderij in het park van de Klingerberg.  

St. Lambertus: “Onze jeugdleden spelen spellen, lopen tochten, maken vuur en roosteren marshmallows. Ook leren zij met een zakmes omgaan en met elkaar samen te werken. Zo wordt er ook vaak gespeeld  in het park waar het H.K. is gelegen. Geregeld komen we daar een hoop rommel en / of hondenpoep tegen. Dit hebben de jongste jeugdleden niet zo lang geleden allemaal opgeruimd.”  

De gemeente Venlo heeft de scouting voorzien van materialen zoals vuilniszakken, korte prikstokken voor kinderen én handschoenen.  Per tweetal, gewapend met een prikstok en vuilniszak, werden de jeugdleden het park in gestuurd. De aanwezige stafleden coördineerde de route en hielpen met grote stukken afval. Geen propje, papiertje of dopje werd overgeslagen. Onderling ontstond zelfs een wedstrijd wie het meeste kon opruimen. “Wie uiteindelijk de wedstrijd heeft ‘gewonnen’ is niet bekend. We hebben per avond in totaal 3 tot 4 zakken afval uit het park weten te plukken. Dit komt neer op ongeveer twaalf zakken afval, een losse stoel en zelfs een fiets!”, aldus de vereniging. Na het opruimen was er tijd voor drinken een snack en zelfs kampvuur. Voor meer informatie over de vereniging of over het jubileumjaar kijk op www.scoutingblerick.nl  

Scouting is voor iedereen, jong én oud. Jeugd van alle lagen uit de samenleving kan hier terecht en leert zo samen te werken, zelfstandig te zijn maar ook hoe zij zélf hun steentje bij kunnen dragen aan onze maatschappij. Door middel van activiteiten zoals het opruimen van een park, hebben de jeugdleden van deze speltakken al op jonge leeftijd geleerd dat iedereen van invloed is op de samenleving. 

Dit jaar staan er meer maatschappelijke thema’s op het programma zoals waterverbruik, plastic soup en het gebruik van internet. Op onderstaande mogelijkheden is het mogelijkheden om een keer een kijkje te nemen.  

Shanti-horde (Welpen meisjes 7 – 10 jaar): Maandag avond, 18:30 tot 20:30 

Mowgli-horde (Welpen jongens 7 – 10 jaar): Dinsdagavond, 18:30 tot 20:30 

Bevers (jongens & meisjes 5 – 7 jaar) Woensdagavond 18:15 tot 19:45 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.