Press "Enter" to skip to content

Sense4Baby helpt zwangeren tijdens coronacrisis

Zwanger zijn met complicaties heeft impact op het leven van een aanstaande moeder. In deze tijd waarin het coronavirus heerst, is de impact mogelijk nog groter. Het Geboortecentrum biedt nu een oplossing. Met behulp van Sense4Baby is zij in staat om zwangere vrouwen met een medisch risico op afstand te monitoren. 

Sense4Baby is een mobiele uitvoering van een CTG-monitor. Hiermee kunnen zwangere vrouwen thuis zelf een hartfilmpje van de baby maken. De data worden naar een beveiligd online portaal  gestuurd. De behandelend gynaecoloog kan de data real-time of op een later moment bekijken. 

Sense4Baby is niet nieuw. Het wordt in Nederland al ruim zes jaar door twintig ziekenhuizen en tachtig verloskundige praktijken ingezet. Dagelijks worden rond de honderd patiënten op afstand gemonitord met dit systeem. Om zoveel mogelijk zwangere vrouwen met complicaties tijdens de zwangerschap te helpen, stelt de leverancier van dit systeem, ICT Healthcare (een onderdeel van ICT Group), Sense4Baby gedurende de coronacrisis kosteloos ter beschikking. Het Geboortecentrum biedt met deze monitoring op afstand wél de expertise van de medisch specialist, zonder dat de zwangere vrouw daarbij de hinder hoeft te ondervinden van het reizen naar het ziekenhuis of zelfs een mogelijke ziekenhuisopname. 

Het is voor het eerst dat het Geboortecentrum met een dergelijk systeem werkt. Een aantal gynaecologen van het Geboortecentrum is inmiddels opgeleid om met Sense4Baby te werken en de eerste patiënten maken inmiddels gebruik van het systeem. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.