Press "Enter" to skip to content

Speculaasactie brengt 15.000 euro op

De 20e speculaasactie van Stichting Nativitas en het CITAVERDE College werd woensdag 30 januari afgegsloten. Daarbij werd bekendgemaakt dat leerlingen van de school ruim 7.000 pakken speculaas hebben verkocht. Samen met de actie van de Stichting harapan uit Best kwam het totaal uit op 15.000 euro.  

De drie topverkopers waren Loes van Helden, Sophie Donkers en Ilse Baetsen. Zij waren goed voor 15 procent van de totale verkoop. Theo en Lies Dinnissen van Stichting Nativitas namen de cheque in ontvangst. Zij noemden de leerlingen stuk voor stuk ‘kanjers van een superexcellente school of excellente superschool’. Daarbij refererend aan de predicaten die het CITAVERDE College onlangs heeft gekregen. De school is op haar beurt blij dat de leerlingen hun steentje bijdragen aan een betere wereld. 

De opbrengst van de actie gaat naar het project van mama België op het Indonesische eiland Flores. Dat bestaat uit de tijdelijke opvang van ‘probleemkinderen, kinderen van straatarme ouders of zelfs zonder ouders. Het geld wordt specifiek besteed aan de zorgkosten voor kinderen met een beperking, zoals aan operaties, medische verzorging en protheses. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.