Press "Enter" to skip to content

Spinningmarathon voor het goede doel

Jo Klerken uit Blerick organiseerde op zondag 15 december een spinningmarathon bij Health & Racket Club in Boekend. Hij organiseerde dit om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

De spinningmarathon startte om 10.30 uur. In de eerste startserie waren alle dertig spinning fietsen in gebruik. Ook in de daarop volgende twee startseries waren nagenoeg alle etsen bezet. Enkele deelnemers fietsten zelfs twee of drie uur aaneengesloten voor het goede doel.
Na afloop van het evenement overhandigde Jo Klerken met trots het bedrag van € 350,65 aan Roparun team Samen Voor Palliatief. De opbrengst van een statiegeldactie bij Jumbo de Wieën in Blerick maakte deel uit van het totaalbedrag.

Jo Klerken
“Jo Klerken is een sportman in hart en nieren die in 2018 zijn 800e hardloopwedstrijd volbracht. Een spraakmakende sportcarrière die bestond uit hardlopen, fietsen, zwemmen of een combinatie daarvan”, stelt de organisatie van het evenement. In het afgelopen jaar heeft hij nieuwe op wedstrijden
aan dit lijstje kunnen toevoegen. Hij besloot zijn inspanningen te koppelen aan een goed doel. Klerken
benaderde hiervoor het Roparun team Samen Voor Palliatief.

Roparun
Roparun team Samen Voor Palliatief staat tijdens het pinksterweekend aan de start van de Roparun in Bremen, een nieuwe startlocatie vanaf 2020. De Roparun is werelds langste estafetteloop waarbij teams vanuit Parijs of Bremen binnen 48 uur de afstand van ruim 530 kilometer hardlopend en fietsend afleggen naar de finish in Rotterdam. De Roparun is een jaarlijks terugkerend evenement. Teams zamelen in de aanloop naar de Roparun geld in met het organiseren van evenementen en activiteiten. “Wij vinden het fantastisch als mensen, zoals Jo, zich belangeloos inzetten en verbinden aan een goed doel”, aldus voorzitter René van Eersel.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.