Press "Enter" to skip to content

‘Straks is ’t weer Aswoensdaag’ eerste in Top 33 Blerick

Net zoals in 2019 is de evergreen ‘Straks is ’t weer Aswoensdaag’ als eerste geëindigd bij de Top 33. Tweede werd de klassieker ‘Stuupke op, stuupke aaf’ en nieuwkomer ‘Blie des dich d’r bis’ kwam binnen op plek drie.

Liefhebbers van het Blerickse carnavalslied bepaalde de volgorde van de lijst door hun stem uit te brengen. De keuzelijst bestond uit meer dan 250 liedjes. In een live-uitzending, via De 3-kes radio en de facebookpagina, werden zaterdag 23 januari de beste 33 nummers gepresenteerd.
In 1975 zongen Giel Geurts en Tiny Hofman het lied dat gegrift staat in het collectieve geheugen van carnavalsliefhebbers. ‘Straks is ’t weer Aswoensdag’ gaat over de dag dat het masker weer in de kast moet en de dolle dagen voorbij zijn. Het lied behaalt voor de tweede keer in de historie van de Top 33 de koppositie.

‘Stuupke op, Stuupke aaf’ uit 1993 heeft de koppositie afgestaan en staat nu op de tweede plek. Destijds gezongen door Leo van Heyster en Michel Jeurissen. Op de derde plaats is geëindigd ‘Blie des dich d’r bis’ het nieuwste lied van Lonneke van Doorn, Annette Hermans, Ruud Geeraets en Wim Janssen. Dit viertal behaalde ook de vijfde plaats met ‘Heej is nog plaats veur dich’ uit 2020. Op de vierde plek staat het oudste lied uit de lijst. Het is het lijflied van de Wortelepin uit 1947 dat gaat over dat Blerick nooit vergaat zolang de ‘Wortel en de pin’ bestaan.

De complete Blerickse lijst is te bekijken via www.de3kes.nl De 3-kes hoopt dat de liedjes de komende periode meer gedraaid gaan worden. Er volgen nog twee uitzendingen de komende twee weken. Op zaterdag 30 januari wordt de Tegelse lijst uitgezonden en op zaterdag 6 februari de Top 3×11. Beide uitzendingen starten om 10.00 uur.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.