Press "Enter" to skip to content

‘Stuupke op, Stuupke aaf’ eerste plek Top 33 Blerick

In de editie 2020 is ‘Stuupke op, stuupke aaf’ als eerste geëindigd bij de Top 33. Het nummer uit 1993 eindigde vorig jaar als tweede. Door het plotseling overlijden van zanger Michel Jeurissen en de daarop volgende oproep om uit eerbetoon op het nummer te stemmen, is het unaniem de nummer een. 

De lijst wordt sinds vorig jaar samengesteld. Liefhebbers van het Blerickse carnavalslied bepalen door hun stem uit te brengen de volgorde. De keuzelijst bestond uit meer dan 250 liedjes. In een live-uitzending, via De 3-kes radio en de facebookpagina, werden zaterdag 1 februari de beste 33 nummers gepresenteerd. 

De evergreen ‘Straks is ’t weer Aswoensdag’ uit 1975 heeft de koppositie afgestaan en staat nu op de derde plek. Tweede is ‘Minse van ’t gooje laeve’ van Lonneke van Doorn, Annette Hermans, Ruud Geeraets en Wim Janssen (2019). Dit viertal behaalde ook de vierde plaats met ‘Heej is nog plaats veur dich’ (2020). Als vijfde staan de heren Onno Vaessen, Bert Buskes, Graat Peeters, Paul Lenders met ‘Alles kump good’ uit 2007. 

De live uitzending vond plaats op de dag van het Swaree in Blerick. Zaterdag 8 februari, de dag van het Oeles Prinsebal, wordt de Tegelse lijst uitgezonden. Beide uitzendingen starten om 10.00 uur. De complete Blerickse lijst is te bekijken op www.de3kes.nl en de app. De 3-kes hoopt dat de liedjes de komende periode meer gedraaid gaan worden. In 2021 volgt er weer een nieuwe lijst met 33 nummers. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.