Press "Enter" to skip to content

Thuis en online lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen

Het CPNB organiseert van 20 tot en met 30 januari de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze jaarlijkse campagne staat het stimuleren van voorlezen centraal en worden er door het hele land activiteiten georganiseerd om samen te beleven hoe leuk en leerzaam voorlezen kan zijn.

Voorlezen is leuk, zegt de organisatie. “Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.”

Ook in deze bijzondere tijden wordt deze boodschap uitgedragen en vormen de Nationale Voorleesdagen 2021 een coronaproof editie. De Bibliotheek Venlo viert het voorleesfeest ook mee: thuis en online. De Nationale Voorleesdagen zijn in Venlo afgetrapt. Op woensdag 27 januari om 10:15 uur liet Dorrie Besouw (Kunstencentrum Venlo) kinderen ‘zoomend’ dansen en zingen in de eigen huiskamer. Alle informatie rondom de online activiteiten van de Bibliotheek Venlo, evenals inspiratie en tips voor thuis vind je op www.bibliotheekvenlo.nl

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.