Press "Enter" to skip to content

Twee concerten van Forever Young Collectief Venlo

Forever Young Collectief Venlo organiseert op zondag 19 januari om 11.00 uur en 15.00 uur twee voorstellingen onder de naam ‘Singing oldtimer in De Garage’. Het vindt plaats bij Theater De Garage in Venlo.  

In 2013 startte een groep enthousiaste senioren onder leiding van Anya Straatman het  Forever Young Collectief, ondersteund door een liveband van doorgewinterde muzikanten. De leden van het collectief komen  wekelijks vanuit Noord- en Midden Limburg bij elkaar om de optredens en zang voor te bereiden.  
 
“Dat er na je 65-e levensjaar nog veel soul, lef en power in je lijf kan zitten, bewijst dit collectief van  45 mannen en vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 74 jaar. Tijdens hun optredens brengen ze het publiek steevast in beweging met hun swingende muziek en aanstekelijke show”, aldus de organisatie.  

Forever Young brengt in 2020 een variatie op eerder uitgevoerde concerten. In dit hernieuwde optreden zal de muziek, onder andere het gouden poprepertoire uit de jaren zeventig,  afgewisseld  worden met korte filmfragmenten uit de documentaire die Bart Coenders maakte over dit collectief. Hij interviewde leden van Forever Young  over thema’s als ouderdom, verlies, zingeving, eenzaamheid en humor.  

Het Forever Young Collectief treedt ook op bij congressen, festivals en scholen. In Heerlen en Leudal zijn inmiddels ook Forever Young-koren actief. Voor meer informatie neem contact op met Theater de Garage 077 351 4252 of www.theaterdegarage.nl/voorstellingen/forever-young  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.