Press "Enter" to skip to content

Uitdaging of heimwee?

Lenie en Luud Smeets, de grondleggers van “De Blerickse Krant” ! Ik denk met weemoed terug aan die avond, alweer 4 jaar geleden. Toen kregen zij, tijdens de gelijknamige gala-avond, de worteletruuij uitgereikt. De grondleggers van de krant werden in het zonnetje gezet voor hun levenswerk.

De Bliërickse krant is voor velen in de afgelopen jaren uitgegroeid naar een mooi medium dat voor verenigingen en organisaties een mooi podium geeft om zich te presenteren en lokale activiteiten en ondernemers (ver)bindt. Een krant met gezond chauvinisme dat mijn Blericks hart sneller doet kloppen.

Is het trouwens de Blerickse krant, of de krant van Blerick? De krant van… is in mijn beleving namelijk een personificatie. Zo heb ik in mijn jeugd iemand gekend die noemden ze “de krant van ut vastenaovendkamp”. Zij had als bijnaam juffrouw ooievaar, naar de gelijknamige charmante verschijning in de dagelijkse jeugdserie ‘De Fabeltjeskrant’. Was zij een ‘roddelklep’ of iemand die het dierenbos aan het hart ging? Ik ben ervan overtuigd dat het laatste het geval is. Er is altijd sprake van trotsheid (gruets!). Kletsen over staat naar mijn mening ook voor stiekem trots of jaloers zijn op, uiteraard hand in hand met ironie en soms uitvergrotend en een spiegel voorhoudend. Kortom het hart op de juiste plaats.

Daarom heb ik volmondig JA gezegd tegen de uitdaging om twee wekelijks een stukje te schrijven in deze krant. Niet als ‘de krant van Blerick’ maar met de intentie om ‘het hart van Blerick’ te zijn.

Tot snel
Ut Bliëricks hertj

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.