Press "Enter" to skip to content

Vallen en weer opstaan

We hebben het afgelopen jaar al veel voor de kiezen gekregen, veel ellende meegemaakt. Ieder op zijn eigen manier. Zakelijk, privé, dichtbij, of veraf… en ondanks dat alles, blijven we er samen in geloven.

Daarom wil ik graag een shout-out naar alle ondernemers in hartje Blerick. Ze blijven knokken, ze blijven werken voor betere tijden, ze blijven positief. Wat een toppers allemaal. Ik ben er als centrummanager trots op en hoop van ganser harte dat we samen een mooie zomer tegemoet gaan. Steek deze ondernemers een hart onder de riem. Stuur ze een berichtje, spreek ze even aan. En koop lokaal, want zo helpen we elkaar deze tijd door.

Binnenkort gaat de maatschappij weer iets meer van het slot af. Voorlopig nog wel met beperkingen en regeltjes, maar in ieder geval met iets meer vrijheid voor iedereen. Mooi. Zo kunnen we langzaam maar zeker al na gaan denken over wat we in de zomer gaan doen. Gaan we naar Ibiza, of blijven we in eigen land en helpen we onze lokale economie op gang te komen? Hoe dan ook, we durven weer wat te dromen over betere tijden. En daar geven we graag ondersteuning aan. We maken het alvast wat gezelliger in hartje Blerick. Heeft u de gekleurde lampionnen al zien hangen? Zo gaan we het hele gebied verfraaien. Ook de horeca bereidt zich voor op opening van hun terras: tafels en stoelen staan klaar en de aankleding eromheen wordt verfraaid. Allemaal om u weer dat heerlijke gevoel te geven van een cappuccino of verse muntthee in het zonnetje in ons centrum. Puur genieten! En gemeente Venlo geeft de horeca deze ruimte, de mogelijkheid om de terrassen net als vorig jaar ruimer op te zetten, zonder meerkosten. Daarnaast wordt er ook dit jaar geen terrashuur geïnd. Goed dat er wordt meegedacht. Samen staan we sterker.

Over genieten gesproken. Evenementen organiseren is nog een brug te ver. Maar de lokale horecakanjers hebben wel iets leuks voor u bedacht voor Koningsdag: De Blerickse Bik Box: een picknickbox vol met lekkers voor een schappelijk prijsje. Klaar om mee te nemen en direct van te genieten in de omgeving, of thuis in de tuin. Ook wordt er tussen 13.00 en 15.00 uur ook nog een online kienmiddag georganiseerd. Geweldig toch. Bestelt u een Bik Box dan krijgt u er gratis een kienkaart bij. Met die kienkaart maakt u kans op prijzen, gesponsord door lokale ondernemers. Zo krijgt u ook dit jaar een beetje een oranjegevoel. Kijk snel op winkelhartblerick.nl voor alle informatie.

En dan gebeurt er nog van alles in de straat. Er wordt verbouwd, gevels worden opgeknapt, klusteams rijden af en aan. Mensen in de straat worden zenuwachtig: “Wat gaat er toch overal gebeuren? Wie komt er in dat pand en waarom zijn daar de stickers van de etalageramen gehaald?” Mooi dat er over gepraat wordt, dat is een goed teken. Want dan zijn we samen op de goede weg. Er staat nog veel te gebeuren, maar nu al kunnen we weer een nieuwe ondernemer verwelkomen. Per 1 mei zal Oogwereld Maurice haar deuren op Kloosterstraat 48 openen. Welkom in hartje Blerick! Heeft u ook interesse in ondernemen in hartje Blerick? Laat het me weten. Er zijn meer kansen dan u denkt.

Geniet van Koningsdag. Oja, en vergeet moederdag niet. Dat is zondag 9 mei al. Een mooi moment om bij de lokale ondernemers een leuk cadeautje te kopen. Koop het in Blerick!

Als centrummanager schrijf ik graag over het wel en wee binnen dit kernwinkel- en verblijfsgebied aan de Maas. Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar Sjoerd van Heijster, welkom@decentrummanager.nl

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.