Press "Enter" to skip to content

Venlo geeft Racerunners in bruikleen

Scopias Atletiek is in samenwerking met Iedereen kan Sporten Noord-Limburg en de gemeente Venlo gestart met Racerunning. In dat kader heeft de gemeente zes Racerunners in bruikleen gegeven aan Scopias Atletiek.

Met deze Racerunners kan een groep van tien kinderen met een lichamelijke beperking wekelijks rennen op de atletiekbaan van Sportpark Vrijenbroek. Wethouder Vervoort en wethouder Schatorjé waren zaterdag 1 mei aanwezig voor het startschot.

Sporten
Iedereen moet mee kunnen doen door middel van sport en bewegen, vindt de gemeente. Bewegen is fysiek en sociaal voor volwassenen en kinderen belangrijk, maar lang niet altijd vanzelfsprekend. De gemeente Venlo wil met deze Racerunners een bijdrage leveren om bewegen voor iedereen toegankelijk te maken en drempels weg te nemen voor mensen met een beperking. Door het in bruikleen geven van zes Racerunners aan Scopias Atletiek kunnen meer kinderen met een beperking in teamverband sporten en blijven de sporthulpmiddelen ook beschikbaar voor de kinderen.

Plezier
“Het is geweldig dat we deze kinderen op deze manier kunnen helpen. Beweging is ontzettend belangrijk voor hun gezondheid,” zegt wethouder Schatorjé (Zorg en Welzijn). “En de Racerunners maken zoveel meer mogelijk voor deze kinderen,” vult wethouder Vervoort (Sport) aan. “Maar ook het sociale aspect, dus plezier maken met andere kinderen, is zeker zo belangrijk.” De sport Racerunning wordt beoefend op een frame met drie wielen, een zadel, een stuur en een borststeun.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.