Press "Enter" to skip to content

Venlo op zoek naar slachtoffers toeslagenaffaire

In Venlo wonen 43 ouders die zich op dit moment bij de Belastingdienst hebben gemeld, omdat ze slachtoffer zijn in de toeslagenaffaire. Deze mensen kunnen ook bij de gemeente terecht voor extra hulp en ondersteuning.

In verband met privacy worden hun gegevens echter niet met de gemeente gedeeld. Daarom roept de gemeente Venlo mensen, die benadeeld zijn door de Belastingdienst in de toeslagenaffaire, op om contact op te nemen.

De toeslagenaffaire zorgt voor veel buikpijn en enorme stress bij de mensen die hierdoor getroffen zijn. Mensen die er vaak niets aan konden doen maar door de Belastingdienst ineens en onterecht zijn aangemerkt als fraudeurs, met alle gevolgen van dien.

De Belastingdienst/Toeslagen vergoedt alle ouders waarbij het is mis gegaan, maar die vergoeding is misschien niet genoeg. Wethouder Alexander Vervoort (Sociale Zaken): “Mogelijk zijn er door de toeslagenaffaire ook andere problemen ontstaan. Bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, werk, woonsituatie of de zorg voor kinderen. Misschien zijn er hierdoor schulden ontstaan. Bij deze problemen kan de gemeente Venlo mensen verder helpen.”

Mensen die hulp nodig hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente Venlo via het contactformulier op de pagina www.venlo.nl/toeslagenaffaire

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.