Press "Enter" to skip to content

Venloop afgelast vanwege coranavirus

De organisatie van de Venloop heeft donderdag 12 maart laten weten dat vanwege de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de Weir Venloop 2020 geen doorgang vindt. De activiteiten van de Venloop zouden plaatsvinden tussen woensdag 25 en zondag 29 maart. De organisatie heeft daarnaast laten weten dat er ook later dit jaar geen Venloop plaatsvindt en dat de eerstvolgende editie in 2021 is.  

“De veiligheid van onze deelnemers, bezoekers en vrijwilligers staat voorop. Ook de continuïteit van de zorg in algemene zin hoort daarbij. Derhalve nemen we geen enkel risico”, aldus de organisatie op haar website.  

De Venloop had dit jaar een sterk deelnemersveld. De snelste man op de lijst was de Keniaan Silas Kipruto. Hij liep de halve marathon al eens in 59.39 minuten en werd in 2010 vierde bij de wereldkampioenschappen halve marathon in het Chinese Nanning. Het parcoursrecord in Venlo staat bij de mannen op 59.44 minuten (Stephen Kiprop in 2018 en Geoffrey Yegon in 2016) en bij de vrouwen op 67.49 minuten (Nancy Kiprop in 2018). 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.