Press "Enter" to skip to content

Verenigingen verzamelen 212 zakken zwerfafval langs de Maas

Vijftien verenigingen zetten zich dit voorjaar weer in om de oevers van de Maas vrij te maken van zwerfafval. Tot nu toe hebben zij 212 grote vuilniszakken met zwerfafval verzameld

In de gemeente Venlo zijn er ook dit jaar maar liefst 15 verenigingen die zich inzetten voor een schone Maas. De vrijwilligers kwamen veel plastic flesjes, blikjes, piepschuim en aanstekers tegen. Opmerkelijke vondsten waren dit jaar een koelkast, badkuip, matras en plantenbakken. Al het afval is door de gemeente en het Limburgs Landschap afgevoerd. De verenigingen krijgen van de gemeente Venlo een vergoeding voor hun inzet. Die komt meestal ten goede aan de clubkas.

TK: De verenigingen
De volgende verenigingen dragen dit jaar een steentje bij aan een schone Maas: Venlose Vrouwen, KBO Lomm, IVN Maasduinen, twee teams van Handbal Venlo, Vocalgroup “in the mood”, Kanovereniging Viking, Badmintonclub Olympia ’56, Badmintonclub DWAC, Vogelwerkgroep Tösse Bös en Maas, Forever Young Collectief, SV Blerick, Rudolf Steiner Educare, Team 361 Knooppunt Running for Life en HSV De Zonnebaars. En tot slot nog Venlo Schoon, zij hebben drie opruimacties gedaan in de Romeinenweerd, Velden en de Barbara’s Weerd. Bij de opruimactie in Velden werden ze daarbij ondersteund door medewerkers van Bioverbeek Velden.

TK: Gezamenlijk initiatief
Schone Rivieren is een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Vrijwilligers maken elk jaar in samenwerking met bedrijven en overheden vele oevers in heel Nederland schoon. De opruimacties vinden in maart-april plaats. Na een hoogwaterperiode kun je altijd goed zien hoeveel afval er in de Maas zit. Dit is niet alleen lelijk, als het zwerfafval blijft liggen is het ook gevaarlijk voor dieren. Zij kunnen het afval, vaak plastic, opeten of zich eraan verwonden. De gemeente Venlo is aangesloten bij de schone rivieren alliantie. Deze alliantie wil niet alleen opruimacties organiseren, maar stimuleert ook bronmaatregelen.
Kijk voor meer informatie op www.schonerivieren.org

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.