Press "Enter" to skip to content

Verkiezing Junior Schooldijkgraaf van Springbeach

In de week van 2 november is een aftrap gemaakt met een nieuw project rond de Springbeek in Hout-Blerick: Een verkiezing voor Junior Schooldijkgraaf van Springbeach. Het doel van de activiteit is om kinderen te laten leren over klimaatverandering. En met name, wat in de eigen omgeving gedaan kan worden om die groener, duurzamer en mooier te maken.  

“Door kinderen een stem te geven, laten we ze meedenken over onderwerpen die hun toekomst aangaan. Kinderen van groep 8 van Basisschool de Springbeek kunnen zich opgeven voor deze campagne”, aldus de dorpsraad van Hout-Blerick. “Als Junior Schooldijkgraaf van Springbeach ga je aan de slag om het gebied rond de Springbeek en de dijken en dammen veilig te houden. Taken worden bijvoorbeeld de kwaliteit van het water van de Springbeek testen, het waterpeil meten, dijken en dammen inspecteren, aan de slag met infiltreren van water en eventueel met dijkgraaf en dijkwacht in overleg”, zegt de dorpsraad.  

Kinderen dienen bij interesse aan te geven waarom ze geschikt zijn voor de taken. Uit de aanvragen worden drie kandidaten gekozen die zoveel mogelijk stemmen verzamelen om te winnen.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.