Press "Enter" to skip to content

VieCuri gestart met vaccineren personeel

VieCuri is woensdag 6 januari gestart met de COVID-19-vaccinaties bij medewerkers uit de acute zorg. De vaccins zijn woensdag rond de middag geleverd en om 14.00 uur werd de eerste prik gezet.

Het gaat om ongeveer 559 medewerkers die in deze eerste fase in aanmerking komen voor een vaccin tegen het coronavirus. De vaccins van Pfizer/Biontech zijn beschikbaar voor verpleegkundigen en artsen op de IC, de spoedeisende hulp en de COVID-verpleegafdelingen. Ook 161 medewerkers van AmbulanceZorg Limburg-Noord krijgen hun vaccinatie in VieCuri.

De vaccinatiebereidheid van de medewerkers is zeer hoog, zegt VieCuri. Van de 720 mensen van VieCuri en de AmbulanceZorg die deze week een prik kunnen krijgen, meldden zich binnen een dag al 80 procent aan. Guido van den Bogaert, bestuurder AmbulanceZorg Limburg-Noord: “We zijn er trots op dat we als ambulancedienst samen met VieCuri mogen deelnemen aan de eerste vaccinatieronde. Dit helpt ons om de dienstverlening voor onze patiënten en ketenpartners te continueren.”
“De start van de vaccinatie is een bijzonder moment”, zegt IJsbrand Schouten, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri. “Eindelijk, na tien maanden in de crisisstand te staan is er vandaag een begin gemaakt met een einde te maken aan de crisis.”

Ook na het inenten van de eerste groep medewerkers blijven alle maatregelen en richtlijnen bij VieCuri en AmbulanceZorg Limburg-Noord van kracht. Er zijn voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen en die blijven de medewerkers de komende periode ook gebruiken. De overige ambulance- en ziekenhuismedewerkers zijn volgens de landelijke vaccinatiestrategie in april aan de beurt om gevaccineerd te worden.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.