Press "Enter" to skip to content

VieCuri stelt deel van geplande operaties uit

Door de (verwachte) toestroom aan coronapatiënten heeft ziekenhuis VieCuri vanaf maandag 19 oktober 2020 een deel van de gewone zorg afgeschaald. Dit betekent dat een aantal geplande operaties wordt afgezegd als dat medisch verantwoord is. Twee van de tien OK’s sluiten, dit treft zo’n 10 tot 15 patiënten per dag.  

“Wij vinden dit verschrikkelijk maar noodzakelijk. In onze regio Noord-Limburg loopt het aantal besmettingen en opnames flink op. Daarnaast is landelijk afgesproken dat ziekenhuizen elkaar helpen en patiënten overnemen als dat nodig is,” aldus IJsbrand Schouten, Raad van Bestuur VieCuri. “De les van de eerste golf is dat we de normale ziekenhuiszorg zoveel als mogelijk overeind willen houden. De afspraken op poli’s gaan vooralsnog gewoon door. En uiteraard blijft ook de acute zorg, verloskundige zorg, cardiologische spoedzorg en onze zorg aan patiënten met kanker overeind.” Het ziekenhuis benadrukt dat wanneer je niet gebeld wordt als patiënt, je afspraak gewoon doorgaat. Huisartsen kunnen nieuwe patiënten blijven doorverwijzen. 

Verwachte toestroom 
Het afschalen van de gewone zorg is nodig omdat er momenteel relatief veel patiënten zijn opgenomen die positief zijn getest op corona of ‘corona-verdacht’ zijn. Deze patiënten worden in isolatie verpleegd. De verwachting is bovendien dat het aantal COVID-patiënten op zowel de verpleegafdelingen als de Intensive Care nog flink toeneemt. IJsbrand Schouten: “We willen voldoende bedden beschikbaar hebben om patiënten te kunnen opvangen die via de Spoedeisende Hulp binnenkomen en acuut onze zorg nodig hebben.”  

Digitale zorg thuis 
Om zoveel mogelijk zorg te blijven bieden, zet VieCuri steeds meer digitale middelen in. Zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van belconsulten, videoconsulten, apps en digitale vragenlijsten via mijnVieCuri. Voor meer informatie kijk op www.viecuri.nl 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.