Press "Enter" to skip to content

VV Baarlo, met Blerickse en Hout-Blerickse dames in de gelederen, krijgt sponsorcontract ING Ontwikkeling meiden- en vrouwenvoetbal

Voetbalclub VV Baarlo, waar veel dames uit Blerick en Hout-Blerick spelen, werd dinsdagavond 23 juni verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen en ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat VV Baarlo een driejarig sponsorcontract krijgt van ING. De club krijgt dit contract, omdat zij net als meer dan 200 clubs een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder ontwikkelen binnen de vereniging.  

Op basis van dit voorstel is VV Baarlo door de jury geselecteerd als één van de zestig clubs waar ING een driejarig sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen. De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Wiegman vervolgens aan VV Baarlo en 59 andere clubs het mooie bericht dat ze een sponsorcontract krijgen.  

Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Wiegman: “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken.” 

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25 procent naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. VV Baarlo is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen.” 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.