Press "Enter" to skip to content

VVV-Venlo neemt afscheid van een veertiental spelers

Na een roerig seizoen, waarin degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie een feit werd, heeft technisch manager van VVV-Venlo, Stan Valckx, in samenspraak Jos Luhukay en Marc van Hintum definitief knopen doorgehakt op technisch vlak. Na het lichten van de opties in de overeenkomsten van Simon Janssen en Aaron Bastiaans eerder dit seizoen wordt met oudgediende Tristan Dekker, waarvan het contract op 30 juni 2021 afloopt, nog gesproken over een eventuele verlenging van zijn periode als VVV-speler. Daarnaast heeft de club een aantal minder populaire beslissingen moeten maken. VVV-Venlo neemt afscheid van een veertiental spelers.

Bij de Venlose club zullen in de selectie voor het nieuwe seizoen veertien spelers niet meer terugkeren. Rots in de branding Thorsten Kirschbaum, de 34-jarige Duitse doelman, zal volgend seizoen niet met VVV-Venlo in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen. Dat geldt ook voor de Arubaanse international Josua John. De optie in zijn contract wordt niet gelicht. Vleugelspeler Torino Hunte trok begin dit seizoen het geelzwart van VVV-Venlo opnieuw aan. Nu vertrekt Hunte na één seizoen in Venlo. Oudgediende Christian Kum maakte in juli 2018 de overstap van Roda JC naar VVV-Venlo. Het contract van de in Duitsland geboren Kum wordt niet verlengd. Naast Christian Kum gaat nóg een ervaren verdediger de club verlaten: Arjan Swinkels, 36 jaar, kwam aan het begin van het huidige seizoen over van KV Mechelen.

Jafar Arias, spits, kwam in de zomer van 2020 van FC Emmen en tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. Die optie gaat niet gelicht worden. Ervaren verdediger Lukas Schmitz tekende na een periode bij het Oostenrijkse Wolfsberger AC in de zomer van 2020 een contract voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen. Vanwege de degradatie wordt zijn overeenkomst echter ontbonden. Na twee seizoenen komt er ook een einde aan het dienstverband van Steffen Schäfer in Venlo. Dat geldt ook voor Nezar S’Rifi.

Tijdens het seizoen 2020-2021 streken er ook enkele huurlingen neer in Covebo Stadion. Zinedine Machach, Leon Guwara, Christos Donis, Anastasios Donis en Meritan Shabani zullen het volgende seizoen niet meer op het veld staan voor VVV.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.